شنود

شنود

شنود سرویس اطلاعاتی Lockheed Martin RQ-170 Sentinel - iran - sentinel drone - sentinel iran
شنود

شنود

شنود سرویس اطلاعاتی Lockheed Martin RQ-170 Sentinel - iran - sentinel drone - sentinel iran

ابعاد مختلف فعالیت‌های جاسوسی جیسون رضائیان در ایران/پشت پرده شکایت رضائیان از ایران چیست؟

 ابعاد مختلف فعالیت‌های جاسوسی جیسون رضائیان در ایران/پشت پرده شکایت رضائیان از ایران چیست؟  

  ابعاد مختلف فعالیت‌های جاسوسی جیسون رضائیان در ایران/پشت پرده شکایت رضائیان از ایران چیست؟ 


http://nofooz.ir/1735/1735/


با وجود مستندات متعدد درباره فعالیت های جاسوسی جیسون رضائیان، وی حدود ۹ ماه پس از آزادی از زندان از جمهوری اسلامی ایران شکایت کرد.


پایگاه جامع تبیینی نفوذ: سی و یکم تیرماه سال ۹۳ بود که جیسون رضائیان به همراه همسرش در تهران دستگیر شد. این فرد که به گفته معاون اول قوه‌قضائیه به اتهام مسائل امنیتی بازداشت شده بود ولی رسانه‌های غربی به عنوان خبرنگار روزنامه واشنگتن پست معرفی شد.

با وجود جوسازی شدید رسانه‌های غربی به خصوص مقامات آمریکایی مبنی بر بی‌گناهی جیسیون رضائیان، اتهامات سنگین امنیتی متوجه وی شد. از جمله مهم‌ترین اتهامات ضدامنیتی رضاییان، نفوذ در اماکن مهم دولتی و افشای برنامه‌های “ضدتحریمی ایران” از جمله هویت واسطه‌های تجاری و ماهیت شرکت‌های همکار ایران در پروسه دور زدن تحریم‌ها و جاسوسی از برنامه هسته‌ای کشورمان است. رضاییان در ایران و آمریکا ارتباطات وسیعی با افراد مختلف داشت که می‌توان به دوستی با “توماس اردبرینک” خبرنگار نیویورک‌تایمز مقیم ایران که با یک خانم ایرانی ازدواج کرده تا لابی “نایاک” که مرتبط با وزارت دفاع آمریکا است و…. اشاره کرد.

تلاش گسترده رسانه ها و مقامات خارجی برای آزادی رضائیان

حمایت مقامات و رسانه های غربی از جیسون رضائیان تا حدی بود که موضوع بازداشت او به یکی از مهمترین عناوین خبری رسانه های خارجی و ضدانقلاب تبدیل شد. باراک اوباما، ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ در ضیافت شامی در جمع انجمن خبرنگاران کاخ سفید می گوید “جیسون رضائیان ما” به مدت ۹ ماه است که در ایران در بازداشت به سر می برد. به برادر رضائیان گفتم تا زمانی که وی را صحیح و سالم به خانواده‌اش برنگردانیم دست از تلاش برنخواهیم داشت. حتی روزنامه واشنگتن پست برای آزادی رضائیان از سازمان ملل در خواست کمک کرده بود.

001

سر و صدای زیاد عوامل رسانه‌ای غرب برای آزادی جیسون در همان روزهای ابتدایی این سوال را ایجاد کرد که او کیست و چرا در مذاکرات مهم هسته‌ای نیز طرف مقابل خواستار آزادی نامبرده شده است؟

ایران عامل دوستی رضائیان با معماریان

جیسون رضائیان و امید معماریان دو متهمی هستند که به اتهام جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی توسط دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی دستگیر شدند. این دو برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ در ایالات متحده به واسطه یک درخواست کار تحقیقاتی توسط فردی که از هر دو برای استخدام مصاحبه می‌کرد، آشنا شدند.

امید معماریان در آن هنگام مشغول تحصیل در رشته روزنامه‌نگاری در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی بود که بسیار به منزل پدری جیسون نزدیک بود. در آن هنگام جیسون اطلاعات زیادی از معماریان نداشته و تنها او را یک وبلاگ‌نویس حرفه‌ای می‌دانست که پیش از ورود به آمریکا مدتی در ایران در زندان به سر برده است.

اما جیسون که علی رغم سفرهای چندباره به ایران از سال ۲۰۰۱ هنوز هیچ دوست ایرانی نداشت، فرصت دوستی با یک همکار روزنامه‌نگار ایرانی را مغتنم شمرد و موضوع کاری هر دو نفر یک چیز بود: ایران!

008

امید معماریان دوستان فراوانی در ایران داشت و همچنین با افراد زیادی از ایرانیان در آمریکا مرتبط بود که این برای جیسون یک فرصت دست نیافتنی قلمداد می‌شد. این دوستی تا آن‌جا عمق یافت که جیسون توانست به واسطه حضور امید به کالج روزنامه‎نگاری برکلی تردد فراوانی داشته باشد.کم کم پای امید به خانه جیسون هم باز شد. امید چندین بار در جشن های نوروز و کریسمس مهمان خانواده جیسون در منزل پدری وی بود.

اوایل سال ۲۰۰۸ میلادی جیسون و امید یک فکر مشترک داشتند و آن هم چیزی نبود جز به راه انداختن یک سایت خبری- تحلیلی که به صورت ویژه به انعکاس اخبار جهت دار از ایران بپردازد اما به دلیل مشکلات مالی هر دو از این فکر منصرف شدند. البته جیسون هم از ته دل راضی نبود که اولین تجربه خود پیرامون حوزه خبری و روزنامه نگاری در رابطه با ایران را با فردی بدنام که سابقه بازداشت و زندانی شدن در ایران داشت، شریک شود.

پس از اتمام تحصیل، امید کالیفرنیا را به مقصد نیویورک ترک کرد و ارتباطش با جیسون کم شد. البته جیسون هم می‌دانست برای این که کسی مزاحم رفت و آمدش به ایران نشود باید دور افراد مسئله‌داری مانند معماریان و کریم سجادپور را که آن روزها خیلی با امید حشر و نشر داشتند، خط بکشد.

البته دیدگاه این دو نفر هم در مورد ایران و ضدیت با آن متفاوت بود. جیسون اعتقاد به نفوذ داشت و امید به برخورد. جیسون می‌خواست به ایران برود و امید از ایران بریده بود. جیسون به دنبال سرپلی مطمئن در ایران بود و امید به دنبال سرپل در آمریکا!

البته امید در آن روزها به واسطه آشنایی با کریم سجادپور از اعضای بنیاد کارنگی که مرتبط با سیا بود دارای تفکرات رادیکال هولناکی شد که این تمایلات وی به شدت بر ضد تاکتیک جیسون بود. اما این دو دریافتند که علی رغم تفاوت‌های آشکار سخت به یکدیگر احتیاج دارند و در کنار هم کامل می‌شوند.

جیسون به دوستان امید در ایران و امید به ارتباطات جیسون در آمریکا سخت محتاج بود. جیسون خیلی خوب انگلیسی می‌خواند و می‌نوشت و امید خیلی در فارسی روان بود. آن روزها امید به خیال خودش پاشنه آشیل ایران را یافته بود: حقوق بشر!

این کلمه‌ای بود که وی می‌توانست به واسطه آن سری در سرهای اپوزیسیون مقیم آمریکا در بیاورد یا خود را برای بهائیان آمریکا به یک مهره تبدیل کند و از این راه جایگاه مادی و معنوی کسب کند. از نگاه جیسون نزدیکی به بهائیان راهی بود که افرادی مانند امید که تازه به آمریکا پناهنده شده بودند برای امرار معاش طی می‌کردند و عمدتا هم جواب می‌داد.

آخرین بار که جیسون امید را دید، در مراسم ختم پدرش در سانفرانسیسکو در آوریل ۲۰۱۱ بود؛ جایی که امید در آن‌جا فرد دیگری مانند خودش را به جیسون معرفی کرد و او کسی نبود جز علی‌رضا اشراقی. گویی دست تقدیر فرد دیگری شبیه امید را به جیسون معرفی کرده بود. علی‌رضا نیز مانند امید در دانشگاه برکلی کالیفرنیا دانشجوی روزنامه نگاری بود.امید به واسطه همکاری با کریم سجادپور که در میان ضد انقلاب‌ آمریکانشین بسیار بدنام بود روز به روز منزوی‌تر می‌شد و کریم نیز از این انزوا سوء استفاده کرده و ارتباط امید را با سیا تقویت می‌نمود.

آشنایی جیسون رضائیان با نایاک

پس از امید، جیسون نیز دوستان همفکر خود را یافته بود. گروهی مانند «نایاک» که اکثر اعضای آن ایرانی آمریکایی های دورگه‌ای بودند که جیسون در میانشان احساس غریبی نمی‌کرد. آنها دقیقا نقطه مقابل امید در ارائه تاکتیتک‌های براندازی جمهوری اسلامی بودند. جیسون علی‌رغم منویات امید از پشتیبانان اصلی «نایک» بوده و هست.

004

فتنه ۸۸ تلاقی دوباره جیسون و امید بود به ویژه آنجا که عمده فراریان جریان فتنه در اروپا و ترکیه به دنبال اخذ پناهندگی سیاسی بودند. در آن سال هنگامی که روح الله شهسوار  – از فعالان فتنه ۸۸ در خراسان و مسئول شاخه جوانان حزب مشارکت مشهد که بدون هیچ اوراق هویتی به ترکیه گریخته بود – دست به دامان جیسون شد؛ جیسون از جان و دل برای این عنصر فتنه‌گر مایه گذاشت، از رو انداختن به سفارت آمریکا در ترکیه تا کنسولگری آمریکا در دبی.

حضور در روند مذاکرات هسته ای و تهیه مستند در ازای دریافت پول

نزدیک شدن به تیم هسته‌آی و جمع‌آوری اخبار تیم مذاکرات هم در تیم سابق و هم در تیم فعلی از دیگر مواردی بود کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در این باره می گوید: این مباحث یکی از کارهای ویژه‌ای بود که این جاسوس انجام می‌داد. در استانبول سرپلی داشته که  اخبار را از آقای «ش» در وزارت امور خارجه ایران گرفته و به وسیله شبکه خبرنگاران آموزش‌دیده خودشان اخبار را ارسال می‌کرد. او در این رابطه ادامه می‌دهد که در شرایط مربوط به مذاکرات، آنها شرایط اقتصادی کشور را رصد کرده و فیلم و مستند تهیه می‌کردند، به گونه‌ای که برای هر ثانیه تولید فیلم مستند سه هزار دلار به حساب مستندسازها واریز می‌کردند.

006

رضائیان در کنار همسرش یگانه صالحی رد حاشیه مذاکرات هسته ای

به گفته برخی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس که در جلسه تشریح اعترافات جیسون رضائیان حضور داشتند،‌ جیسون در اعترافات خود می‌گوید با این همه التهابی که به فضای اقتصادی ایران وارد شد به ویژه در دولت قبل، ارز سقوط کرد، هر کجای دنیا که این اتفاق می‌افتاد مردم به کف خیابان‌ها می‌ریختند و پول‌های خود را از بانک‌ها برمی‌داشتند. آنها(جاسوسان) می‌گفتند معلوم است که خدا در تیم شماست که با این اتفاقات امنیت جمهوری اسلامی حفظ شده است.

ارتباط با رژیم صهیونیستی و تهیه گزارش درباره وضعیت رهبری

«گری سیک» از افرادی است که در عرصه جاسوسی و بین‌المللی در آمریکا بسیار مشهور  است.جیسون با او ارتباط بسیار ویژه‌ای داشته و تلاش می‌کرد با ارتباط گرفتن با گریسیک اطلاعاتی از شرایط ویژه نظام رهبری تهیه کند و برای آنها بفرستد که مثلا جایگزین رهبر چه کسی است و یا وضعیت سلامتی رهبر معظم انقلاب.

007

گری سیک

رضاییان همچنین با فردی در داخل سرزمین‌های جاسوسی مرتبط بوده به نام «ج.ف»، که آن هم سرپل رژیم صهیونیستی در داخل بوده و روی این موضوع کار می‌کردند که حساسیت جوانان ایرانی را نسبت به حمله اسرائیل به ایران بسنجند به عنوان مثال اگر اسرائیل به ایران حمله کند جوانان ایرانی چه عکس‌العملی نشان می‌دهند.

موضوعات مذکور درباره فعالیت های جاسوسی جیسون رضائیان در پوشش خبرنگار واشنگتن پست تنها گوشه ای از فعالیت های ضدایرانی این فرد بود. این موضوعات و سوابق ضدایرانی رضائیان در حالیست که این فرد در روند مذاکرات به همراه سه زندانی دیگر با زندانیان ایرانی در آمریکا مورد مبادله قرار می گیرد و آزاد می شود. حضور رضائیان در واشنگتن با استقبال گرم مقامات و رسانه های آمریکایی مواجه می شود.

0010

استقبال جان کری از رضائیان

اکنون با گذشت حدود ۹ ماه از آزادی جیسون رضائیان، وی با استناد به قانون “مصونیت حاکمیت خارجی” از ایران در داداگاهی در آمریکا با ادعای دروغین باج خواهی ایران از آمریکا در روند مذاکرات هسته ای با بازداشت خود، شکایت کرده است. این در حالیست که مستندات زیادی درباره فعالیت های ضدایرانی و جاسوسی این عامل نفوذی غرب در ایران وجود دارد. این مسئله در راستای تلاش  آمریکا برای حفظ اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران به بهانه های مختلف ارزیابی می گردد.

به نظر می رسد که جیسون رضائیان در چارچوب پروژه “تشدید فشار علیه جمهوری اسلامی ایران” و در راستای ایران هراسی منطقه ای و جهانی تلاش می کند با ترسیم چهره ای مخدوش از ایران در جهان، در راستای القای حاکمیت جمهوری اسلامی ایران  از تروریسم، برخورد غیرعادلانه با خارجی ها در داخل کشور و نادیده گرفتن حقوق دو تابعیتی ها عمل نماید.


http://nofooz.ir/1735/1735/